FEST

FEST x Trees for all

FEST plants 2,500 trees with Trees for All

Bomen zijn een van dé middelen tegen klimaatverandering. Daarom hebben we de handen ineen geslagen met stichting Trees for All en planten ze namens FEST 2500 bomen in Ghana.  


Waarom FEST bomen wil planten

Trees for All is een non-profit organisatie, opgericht in 1999 en gevestigd in het mooie Utrecht. Ze planten wereldwijd bomen, herstellen bestaande bossen én compenseren CO2-uitstoot. Een goede zaak, vinden wij. En aangezien een deel van onze meubels en home décor van hout wordt gemaakt, geven we met die 2500 bomen graag iets terug aan de aarde. 

FEST

Waarom ‘t nodig is

De bomen komen te staan in het Bongo District. Een plek waar prachtige Baobabs groeien – je weet wel, die grote bomen met dikke stammen en een platte top uit de Lion King – maar ook één van de droogste gebieden in de regio. Dat komt doordat er maar één waterbron is: het reservoir van de VEA Dam, waar de Yarigatanga Rivier in uitkomt. 


Boeren zijn afhankelijk van de dam voor het irrigeren van hun land én het is tegelijkertijd de drinkwatervoorziening van de omliggende dorpen. Maar met maar 70 regendagen per jaar en een arme bodem ligt verwoestijning op de loer. Boeren schuiven daardoor steeds een stukje verder richting de rivieroevers. Het gevolg? Ontbossing van de rivieroevers en dichtslibbing van het waterreservoir. 

FEST

Hoe het wordt opgelost

Da's niet best, dus doet Trees for All er wat aan. Door het verstevigen van de oevers én de aanplant van maar liefst 220.000 bomen, waarvan 2.500 dus namens FEST. Hoe ze 't duurzaam houden? Door 1.600 boeren uit omliggende dorpen te trainen in duurzaam landgebruik.


Er is meer...

Onze samenwerking met Trees for all stopt niet bij die 2.500 bomen. Integendeel, maar daar vertellen we je later meer over! Dus stay tuned. ;)

Wil je meer weten over onze Designers?

We werken met getalenteerde productontwerpers. Nieuwkomers & oldtimers. Grote namen & getalenteerde eerstejaars.