FEST

Lokale helden

Al onze meubels worden in Europa gemaakt, de meerderheid zelfs in Nederland.


We zijn er super trots op dat al onze meubels dichtbij huis worden gemaakt: in Litouwen, Polen, Estland en de meerderheid zelfs in Nederland! Van de meubels die in Europa worden gemaakt, komt 80% met de vrachtwagen en de rest per boot.


We hebben altijd geloofd in de mogelijkheden om betaalbaar design in ons eigen kleine kikkerlandje te maken. Met succes: we hebben al bijna 25.000 stoelen, tafels en krukken gemaakt. Gewoon, hier in Nederland. 


Door de boel lokaal te houden, gaat het contact met de fabrieken makkelijker en kunnen we de kwaliteit van jouw nieuwe meubels en de veilige werkomgeving van onze ambachtslieden makkelijker overzien. Maar het belangrijkste: door het lokaal te houden, is de uitstoot van ons transport stukken minder! Hetzelfde geldt voor de manier waarop we alles verpakken. Oké, een bank plat verpakken is vrijwel onmogelijk, maar alles wat wél plat kan – tafels bijvoorbeeld – verpakken we zo plat mogelijk. Zo past er meer in de vrachtwagens, hoeven we minder vaak te rijden en besparen we dus nóg meer CO2.

FEST

Terug naar de lokale productie.

Even terug naar die lokale productie. We hadden het net al even over meubels, maar hoe zit het met onze woonaccessoires – toch zo’n 20% van onze producten? Waar worden die gemaakt? Nou, zo'n 65% daarvan wordt gemaakt door kleine fabrikanten in Azië: keramiek in China, glas in Taiwan en stoffen in India. Zij zijn de experts in die materialen, dus de kwaliteit en duurzaamheid van de accessoires zijn top. Maar eerlijk is eerlijk: qua footprint is het natuurlijk niet best. Wordt aan gewerkt! Ons doel is dat in 2025 nog maar 5-10% van ver komt. Omdat het de supply chain versnelt, kosten minimaliseert én het milieu ontlast. En ‘t mooie is: we kunnen al zeggen dat we steeds meer in Europa produceren! Plaids in Litouwen, verlichting in Italië, een aantal kussenstoffen in Portugal en we zijn zelfs een samenwerking gestart met twee sociale werkplaatsen in Nederland om kussens en kaarsen te produceren. Wil je daar meer van weten? Check dan het kopje 'Made socially'.

Wil je meer weten over onze Designers?

We werken met getalenteerde productontwerpers. Nieuwkomers & oldtimers. Grote namen & getalenteerde eerstejaars.