FEST

Solide basis

Verantwoorde en duurzame grondstoffen. 

Een betere wereld begint bij de basis. Daarom richten we ons op verantwoord gebruik van grondstoffen. Of dat nu door middel van recycling, duurzaamheid, certificaten of nieuwe technologieën is.


Staal

We werken veel met staal. Waarom? Omdat het lang meegaat en altijd recyclebaar is. Oftewel: een super duurzaam materiaal.


(Koud)schuim

Onze stoelen en banken zitten zo lekker door dit type schuim. Is het recyclebaar? Niet echt. Maar het gaat super lang mee en veroorzaakt weinig afval omdat overgebleven schuim gewoon voor andere dingen kan worden gebruikt. Kussens bijvoorbeeld.


Dons

Het dons dat we in een aantal banken gebruiken, is RDS-gecertificeerd. Dat betekent dat we alleen dons en veren gebruiken die als bijproduct van pluimveebedrijven komen.

FEST

Stoffen

Wat we ook belangrijk vinden, is dat de stoffen van onze vloerkleden, kussens en stoffering voldoen aan de REACH-voorschriften. Deze Europese verordening verplicht de aangesloten bedrijven om het gebruik en de risico's van gevaarlijke chemicaliën te registreren en deze (indien nodig) te vervangen door minder gevaarlijke chemicaliën.


Stoffen van Kvadrat

Kvadrat is een textielleverancier en producent. Het Deense bedrijf staat bekend om z'n enorm kwalitatieve wollen stoffen. En het fijne is: ze doen een hoop om hun impact op het milieu te minimaliseren. Zo verbruiken ze 30% minder water dan gebruikelijk is, kiezen ze waar het kan voor regenwater en drogen ze de stoffen met de warmte die tijdens andere processen vrijkomt. Ook na de productie denkt Kvadrat circulair: door het textielafval te doneren aan lokale universiteiten en designscholen.


Soil stoffen

Ooit op een plastic fles gezeten? Met onze Soil-stof kan dat. Soil wordt geweven van garen die voor 60% uit gerecyclede plastic flessen bestaan, waardoor het een stuk milieuvriendelijker is dan nieuwe polyester. Het bespaart tot 42% energie, 52% water en 46% koolstof. Oh en het voelt zacht aan en ziet er luxueus uit. Wat wil je nog meer?

Wil je meer weten over onze Designers?

We werken met getalenteerde productontwerpers. Nieuwkomers & oldtimers. Grote namen & getalenteerde eerstejaars.